Verslag externe competitie

In het seizoen 2021-2022 nam SV Wassenaar deel aan de HSB-competitie (2e klasse) met één team. Dit team telde bij de aanvang van het seizoen 7 vaste spelers: Eric van der Marel, Joop Beijersbergen, Michael Claushuis, Ronald van Vleuten, Willem Groothuis, Alex van der Ham en Danny Lim en één (wisselende) invaller. Teamleider was Ankie Erwich.

Vanwege de corona-stop moesten er 2 ronden worden ingehaald in 2022. Door het vertrek van Alex naar Manchester was er nog een invaller nodig en daarnaast zorgde uitval door corona en vakanties voor nog minder vaste spelers. Gelukkig waren veel van onze leden bereid om in te vallen, hoewel zij qua rating liever een klasse lager hadden gespeeld. De krachtsverhoudingen lagen hierdoor wel wat scheef en menigeen moest dat met een nederlaag bekopen. Wel alle hulde voor de inzet van deze spelers. Ook in de top van ons team ging het niet goed, wat betekende dat het team geen van de wedstrijden kon winnen.

Beker voor de beste externe score
De beker voor de beste externe score gaat dit jaar naar Ronald van Vleuten met 2 punten uit 4 wedstrijden (50%) en met een TPR boven zijn eigen rating. Hij wordt op de voet gevolgd door Eric van der Marel, ook met 2 punten uit 4 wedstrijden Ook Joop Beijersbergen eindigde op 50%: 1 ½ punt uit 3 wedstrijden. Michaël Claushuis scoorde 2 punten uit 5 wedstrijden (40%).