Intern Rapid

Rapid/Blitz competitie 2023 – 2024

BLITZ TOERNOOITJES 2023-2024

Op 15 april 2024 is er na de training, een tweede Blitz toernooitje gehouden. een zestal spelers speelden allen twee partijen tegen elkaar, een met wit en een met zwart. Het speeltempo was opnieuw 5 min per persoon, maar er was nu 3 sec increment. Opnieuw waren er de meest kostelijke taferelen te zien op de borden. Erg fraai was dat Daan Wille bijna een minuut staarde naar de stelling en vervolgens een mat in 1 over het hoofd zag! Enfin, het was weer geslaagd. Deze keer won Gerard van der Born met 8 uit 10, gevolgd door Daan Wille met 7 punten en Hany Hassan met 6 punten.

Op 18 maart 2024 is er na een training van Joop Beijersbergen iets nieuws geprobeerd. Met een 8-tal schakers is er een Blitz toernooitje gespeeld. Bedenktijd 5 min per persoon; geen increment! Het regende her en der van de blunders, zeker richting tijdnood, maar er was ook een mat in een zet of 10. Het was zeker leuk, omdat je snel weer een nieuwe partij speelt. Voor herhaling vatbaar. O ja, Joop Beijersbergen scoorde 5 uit 5 en Daan Wille 4 uit 5.

RAPID COMPETITIE 2023 – 2024

Slotronde van 26 februari 2024

Door afwezigheid van Joop Beijersbergen konden Alon Vinkler, Gerard van der Born en Yashech Al Hamawandi gaan uitmaken wie de titel dit jaar zou bemachtigen. Yashech kon het niet bolwerken in groep 1 en verloor al zijn 3 partijen! Gerard en Alon scoorden beide 2,5 uit 3 en eindigden beide met 8,5 punt. Omdat Alon deze score uit slechts 9 partijen boekte en Gerard er 12 partijen voor nodig had, is Alon uitgeroepen tot de winnaar van dit jaar! Gerard is dus tweede geworden en Joop derde. Opvallend is nog dat Pierre Coste door een slotscore van 3 uit 3, de 4e plaats heeft bemachtigd.

Ronde 3 van 27 november 2023

Deze ronde waren er 2 groepen van 5 spelers. In groep 1 deed Alon Vinkler hele goede zaken door al zijn 4 partijen te winnen! Gerard en Joop scoorden allebei 2,5 punt. Koos en Ankie konden beide zelfs geen halfje bij laten schrijven bij hun totaal.

In groep 2 haalden Daan en Yashech beide 3 uit 4. Gabor scoorde 2 punten en Pierre 1. Helaas bleef Richard op nul staan.

Na de 3e ronde is de stand als volgt:

Joop 7 Gerard, Alon 6 Yashech 5,5 Daan 4,5 Gabor 4 Hany, Koos, Ankie, Pierre 3 Herman, Bart  1 Richard 0

Met nog een ronde te gaan is er nog van alles mogelijk!

Ronde 2 van 23 oktober 2023

Op 23 oktober is de 2e ronde gespeeld. Een negental schakers waren aanwezig, waaronder Daan Wille, die ook mee doet met het OKW. In de eerste groep speelden Koos, Daan, Hany en Joop. Hany was de eerste ronde met 3 uit 3 gestart, maar had vandaag zijn dag niet; hij verloor 3 partijen! Koos haalde 2 punten en nadat Joop en Daan het punt hadden gedeeld, kwam Daan op 1,5 en Joop op 2,5 punt.

In groep 2 met Yashech, Gerard, Ankie, Gabor en Pierre had Gerard op papier goede kansen, maar hij liet zich door Gabor pardoes mat zetten! Pierre was de ongelukkige met 0 punten; de overige vier haalden allen 2 punten.

Na deze ronde is de nieuwe stand als volgt:

Verslag ronde 1 van 25 september 2023

De 12 deelnemers werden ingedeeld in 3 groepjes. Met af en toe de wonderlijkste missers waren er de onderstaande uitslagen. Hany is nog ongeslagen en staat fier op kop met 3 uit 3!

====================================================================

Rapid competitie 2022 – 2023

Verslag slotronde Rapid toernooi van27 maart 2023

Op deze avond waren er voor de 4e ronde een 9-tal spelers. Door Gerard werden er twee groepen geformeerd.

In Groep 1 behaalde Gerard 3 punten, Pierre 2 en Gabor 1 punt. Hany en Rob konden geen punten aan hun totaal scoren toevoegen.

Groep 2 bestond uit 4 mensen; Jagger, Ankie, Herman en Koos. Ankie en Herman scoorden beide 2 punten en Jagger en Koos beide 1 punt.

Na deze ronde is de eindstand als volgt:

Joop 9 punten

Gerard 8

Herman, Ankie en Gabor 6

Koos 5

Jagger, Hany en Yashech 4

Pierre 3

Richard, Rob, Ronald en Gert,  1

Floris 0

Zoals al eerder bekend was, is Joop winnaar geworden met 9 punten. Gerard is 2e geworden met 8 punten. Op de 3e plaats met 6 punten vinden we Herman, Ankie en Gabor. Herman had hier de minste partijen voor nodig, namelijk 9 (Ankie 11 en Gabor 12), zodat Herman 3e is geworden. Al met al was het een leuk toernooi en we zullen met elkaar evalueren of dit een vervolg gaat krijgen.

Verslag Rapid toernooi 3e ronde van 27 februari 2023

Ook deze avond waren er 10 deelnemers die elk 3 partijen speelden.

In Groep 1 met Ankie, Gert en Joop won Gert van Ankie en Joop won zijn partijen tegen Ankie en Gert. Verder speelde Joop nog tegen Gerard (winst voor Joop) en Gert verloor zijn partij tegen Gabor.

Groep 2 met Gerard, Yashech en Gabor leverde 2 punten op voor Gerard; Gabor (tegen Gert) en Yashech behaalde elk 1 punt.

Tot slot Groep 3 met Richard, Hany, Rob en Koos. Hier was Hany de grote winnaar met 3 punten. Koos pakte 2 punten, Richard 1 en Rob bleef op nul staan.

Na de 3e ronde is de stand als volgt:

Joop 9 punten

Gerard en Gabor 5 punten

Hany, Koos, Yashech, Ankie en Herman 4 punten

Jagger 3 punten

Richard, Rob, Ronald, Pierre en Gert 1 punt

Zoals verwacht, is Joop niet meer in te halen in de 4e en laatste ronde. Maar de strijd om de 2e en 3e plaats is nog volledig open! De slotronde is op 27 maart.

Verslagje Rapid toernooi 2e ronde van 14 november 2022

Deze avond waren er 10 deelnemers die opnieuw in 3 groepen werden ingedeeld, zodat iedereen 3 partijen van 25 min pp kon spelen. Hieronder een korte impressie van de meeste partijen.

In Groep 1 kon Joop dankzij 3 winstpartijen uitlopen in het tussenklassement. De overige strijders, Gerard, Yashech en Herman maakten elkaar de punten afhandig en verdiende zo alle drie 1 punt.

In Groep 2 deed Koos goede zaken door van Pierre en van Gabor te winnen. Ankie, die ook een partijtje in deze groep speelde,  won van Pierre en Gabor kon het niet bolwerken tegen Pierre (en Koos)

In Groep 3 was Jagger goed op dreef; hij won van Richard en van Ankie en behaalde zo dus 2 punten; een mooi resultaat! De ongelukkige Richard verloor alle drie zijn partijen, waaronder die tegen Gabor, die in deze groep ook een derde partij speelde. Ankie won van Richard en boekte 1 punt.

De uitslagen van alle partijen staan hieronder.

Groep 1Groep 2Groep 3
YashechJoop0-1AnkiePierre1-0GaborRichard1-0
HermanGerard1-0KoosPierre1-0AnkieRichard1-0
JoopGerard1-0GaborKoos0-1JaggerAnkie1-0
YashechHerman1-0PierreGabor1-0RichardJagger0-1
HermanJoop0-1
GerardYashech1-0

Na deze 2e Rapid ronde is de stand als volgt:

Joop                                                                  6 punten

Herman en Ankie                                         4 punten

Jagger, Gerard, Gabor en Yashech          3 punten

Koos                                                                 2 punten

Pierre en Hany                                               1 punt

Richard en Floris                                           0 punten

Schaak Off/Rapid van 19 september 2022

De 12 aanwezige deelnemers werden in 3 groepen ingedeeld, zodat iedereen 3 partijen van 25 min pp kon spelen. Hieronder een korte impressie van de meeste partijen.

In Groep 1 kon Joop na lang laveren tegen Gerard, de koningsstelling ondermijnen en zo het eerste punt binnenhalen. Tegen Koos moest Joop alle zeilen bijzetten, nadat hij een stuk had verloren , maar in het eindspel ging Koos onderuit. Gerard en Ronald maakten er ook een lange laveerpartij van. In het eindspel wist Gerard de stelling binnen te dringen en het punt te verzilveren. Ook tegen Koos moest Gerard een lange partij spelen om uiteindelijk een stuk en de partij te winnen. Na een vroege dameruil kon Joop met de lichte stukken de stelling van Ronald binnendringen, waarna er geen houden meer aan was.

In Groep 2 trof Yashech Hany tegenover zich; na stukwinst van Yashech ging Hany uiteindelijk door zijn vlag. Tegen Floris viel Yashech fel aan, maar Floris verdedigde goed. Toch ging er een kwaliteit verloren en op het eind miste Floris nog remisekansen. Herman liet Yashech rustig op zich afkomen en nam de aanval vervolgens over. Stukwinst volgde en toen was het snel gebeurt.

Gabor trof Ankie in Groep 3 en verloor al snel een stuk, maar Ankie was niet bij de les en verloor het stuk weer, waarna Gabor de partij naar zich toe trok. Rob ging al vrij snel in de fout tegen Ankie en dat liet Ankie niet meer lopen. Gabor stond al vrij snel achter tegen de jonge Jagger en zonder compensatie maakte Jagger het mooi af. Hoewel Ankie een pion verloor in de opening tegen Jagger, waren er voldoende tegenkansen en Ankie haalde het punt binnen.

Na deze 1e Rapid ronde is de stand als volgt:

Herman en Joop                                           3 punten

Gerard, Yashech, Gabor en Ankie            2 punten

Ronald, Hany en Rob                                  1 punt

De volgende ronde is op 14 november 2022