Intern Keizer

Keizer competitie 2022 – 2023

De slotronde van de 1e cyclus van 31 oktober

Op 31 oktober is alweer de laatste ronde van de 1e cyclus van de Keizer gespeeld. De rest van dit jaar bestaat uit externe wedstrijden, het OKW, een Rapid avond en de 2e training van Frank Erwich.

In deze 4e ronde was Richard Zonneveld niet erg bij de les en hij verloor al snel van Yashech Al Hamawandi. Ook de partij van Joop Beijersbergen was vlot klaar, hoewel dat er na de opening niet naar uitzag. Koos van Holten kwam met wit goed uit de startblokken en zwart deed wat mindere zetten. Tot Koos in de haast een blunder deed en pardoes een loper weg gaf. Hierna was tevens de angel uit het witte spel en de zwarte stukken bliezen de koningsstelling van wit op. Gerard van de Born zette Gabor Ellman flink onder druk op de koningsvleugel. Ondanks fel verzet van Gabor, liep de aanval van Gerard op rolletjes en behaalde hij een verdiende overwinning. Danny Lim moest alle zeilen bij zetten om een ontketende Hany Hannos van het lijf te houden. Deze zette een krachtige aanval op tegen de witte rokadestelling die uiteindelijk onhoudbaar bleek. Een prachtige partij van Hany! Tot slot Pierre Coste versus Floris Vogelaar. In het middenspel kwam Pierre een pion voor, maar had tevens een tripelpion op de c-lijn. Gaandeweg kwam Floris vrijer te staan en het ene na het andere stuk werd geruild. De matadors melkten het eindspel met ongelijke lopers helemaal uit tot de laatste pion; een terechte remise was het resultaat.

De uitslagen en de eindstand van de 1e cyclus staan hieronder. Winnaar is Joop geworden met een score van 3 uit 3, gevolgd door Gerard met 3 uit 4. Op 9 januari start de 2e cyclus van de interne competitie.

De 3e ronde van 3 oktober

Een tiental spelers namen plaats achter de schaakborden afgelopen maandag.

Marianna zette een aanval op tegen Koos, maar die was goed bij de les. De aanval werd afgeslagen met materiaalwinst en tot overmaar van ramp, liet Marianna zich pardoes mat zetten op de onderste rij. Rob en Hany bleven lang in evenwicht, maar op laatst moest Rob toch zijn meerdere erkennen in Hany. Joop kwam tegen Gerard niet goed uit de opening, maar wist zijn stelling langzaam maar zeker te verbeteren. Een geisoleerde pion op e6 viel uiteindelijk, maar vlak erna gaf Joop de pion weer weg. In een paard-loper eindspel ruilde Gerard onterecht de lichte stukken; het pionneneindspel was een verloren zaak. Yashech speelde op de aanval tegen Pierre, maar die was op zijn hoede en met een kwaliteit meer wist Pierre het punt binnen te halen. Gabor en Danny maakte er een lang gevecht van (70 zetten!), waarbij Danny probeerde te winnen. Helaas gaf hij een paard weg en het resterende eindspel schoof Gabor mooi uit. De uitslagen en de stand staan hieronder.

Na de 3e ronde zijn er dus 5 spelers met 2 punten; Joop heeft echter een partij minder gespeeld.

De 2e ronde van 26 september

De 2e ronde waren er maar 6 spelers met de volgende resultaten:

Na deze uitslagen is de ranglijst als volgt:

Gerard en Danny staan met 2 uit 2, fier op kop.

De 1e ronde zit er op

Op 12 september werd de 1e ronde gespeeld. Alle 6 de partijen kwamen tot een beslissing. Marianne verloor in het middenspel een stuk tegen Gerard en ging vervolgens door haar klok. Koos zette in een mooie aanval de koning van Yashech mat en Joop kon pas in een toreneindspel Gabor de baas. Brian zag een plotseling mat over het hoofd en Danny kon zijn eerste punt scoren. Herman wist ondanks een slechte loper de witte stukken van Hannie ver in de verdrukking te zetten en speelde de partij netjes uit. De langste partij kwam op naam van Floris en Ankie. In een lopereindspel wist Floris de winst af te dwingen. De uitslagen staan hieronder.