Open Kampioenschap Wassenaar

OKW 2022-2023

Maandag 24 oktober 2022 begint het vijfde Open Schaakkampioenschap van Wassenaar . Er wordt 1x per maand een ronde gespeeld, volgens het Zwitsers systeem, van oktober 2021 tot april 2022; in totaal 7 rondes. Speellocatie is het Deijlerhuis te Wassenaar. Aanvang van alle wedstrijden om 19.45. Gelieve tijdig aanwezig te zijn.

Wedstrijdreglement: “Open Schaakkampioenschap Wassenaar”

• Opgeven voor 24 oktober 2022;
  • 7- rondig Zwitsers systeem;
  • Speeltempo: 1.30 uur per persoon per partij plus 10 seconden per zet vanaf zet één.
  • Starttijd: 19:45; een speler die meer dan 60 minuten te laat aan het bord verschijnt, verliest de partij;
  • Bij verhindering moet worden afgezegd, uiterlijk 2 uur van te voren;
  • Er kan tweemaal een bye worden opgenomen; een bye levert een half punt op gedurende de eerste 5 rondes, daarna 0 punten. Een derde bye of meer levert ook 0 punten op;
  • Indeling: de eerste 3 ronden worden op rating ingedeeld. Ronden 4-7 worden op weerstand ingedeeld;
  • Bij gelijk eindigen beslist het onderlinge resultaat, en daarna het aantal WP, en dan de SB score;
  • KNSB regels zijn in het algemeen van toepassing;
  • Mobiele telefoon dient minimaal op trilstand te staan. Overtreding van deze regel leidt tot verlies van de partij.
  • Speeldata: 24 oktober, 21 november, 19 december, 16 januari, 13 februari, 13 maart, 17 april (slotronde)
  • Speellocatie: Deijlerhuis, Hofcampweg 3, Wassenaar.
  • Wedstrijdleiding: Joop Beijersbergen (ja.beijersbergen@kpnmail.nl) 06 – 55 01 91 62  of email naar: info@schaakclub- wassenaar.nl

==================================================================

OKW 2021 – 2022

Het OKW is het afgelopen jaar voor de vierde keer georganiseerd. Over een tijdsspanne van 7 maanden werden er 7 ronden gespeeld volgens het Zwitserse systeem. Aangezien de favoriet, Rachid Schrik, tot tweemaal toe een bye had genomen, werd het een spannend toernooi. Joop Beijersbergen liet in het eindspel tegen Rachid de remise lopen, maar stond verder enkel nog een remise toe en eindigde op 5,5 uit 7. Andere concurrenten van Rachid deden elkaar de das om. Zo won Eric van der Marel van Arno Luinenburg, maar verloor van Joop en ook van Rachid. Arno moest de laatste ronde verstek laten gaan, zodat Rachid tegen Jinan Shin moest aantreden. Hier ontsnapte Rachid aan een nederlaag, want Jinan durfde een succesvolle aanval op de koning niet door te zetten. In het eindspel kwam het talent van Rachid te voorschijn en hij won de partij en zo ook het toernooi met een score van 6 uit 7.

Herman de Wind had de beste score voor spelers met een rating tot 1600.

Voor de eindstand zie hieronder: