Vierde ronde van de Keizer, Eric en Joop op kop

Op 28 maart was het weer tijd voor een ronde van de interne competitie. Eric speelde met wit tegen Michael, die gelukkig ook weer aan het schaken is gegaan. In het middenspel ging Michael onderuit; hij dacht een wit paard op veld a8 te kunnen vangen, maar Eric speelde secuur en het stuk kon toch ontsnappen. Joop was al snel klaar met Koos, die al vrij snel een stuk weg gaf. Gabor speelde tegen een nieuwe bezoeker; Hugo. Die zal nog wat moeten oefenen, want Gabor gaf hem geen kans. We hopen Hugo toch volgende keer weer te zien! Marianne ging zoals wel vaker, vol in de aanval tegen Ankie, maar ze overspeelde toch haar hand. In een onduidelijke stelling stak ze onnodig een 2e stuk in de aanval en dat kon de witte stelling niet hebben. Tot slot nog Pierre tegen Herman. In het middenspel opende Herman de c-lijn door een pionoffer. De verwachtte aanval kwam er niet uit omdat Pierre alles goed verdedigde. Wat later verspeelde Pierre zijn voordeel en er ontstond een remise achtig eindspel. In de slotstelling had Herman een volle toren laten instaan en gaf pardoes op. Helaas voor Herman was het zelfs na torenverlies nog een remisestelling!

Na de 4e ronde staan Eric en Joop op 4 uit 4. Gabor, Ankie en Danny hebben allen 2 punten.