Interne

Rapid competitie 2022 – 2023

Schaak Off/Rapid van 19 september 2022

De 12 aanwezige deelnemers werden in 3 groepen ingedeeld, zodat iedereen 3 partijen van 25 min pp kon spelen. Hieronder een korte impressie van de meeste partijen.

In Groep 1 kon Joop na lang laveren tegen Gerard, de koningsstelling ondermijnen en zo het eerste punt binnenhalen. Tegen Koos moest Joop alle zeilen bijzetten, nadat hij een stuk had verloren , maar in het eindspel ging Koos onderuit. Gerard en Ronald maakten er ook een lange laveerpartij van. In het eindspel wist Gerard de stelling binnen te dringen en het punt te verzilveren. Ook tegen Koos moest Gerard een lange partij spelen om uiteindelijk een stuk en de partij te winnen. Na een vroege dameruil kon Joop met de lichte stukken de stelling van Ronald binnendringen, waarna er geen houden meer aan was.

In Groep 2 trof Yashech Hany tegenover zich; na stukwinst van Yashech ging Hany uiteindelijk door zijn vlag. Tegen Floris viel Yashech fel aan, maar Floris verdedigde goed. Toch ging er een kwaliteit verloren en op het eind miste Floris nog remisekansen. Herman liet Yashech rustig op zich afkomen en nam de aanval vervolgens over. Stukwinst volgde en toen was het snel gebeurt.

Gabor trof Ankie in Groep 3 en verloor al snel een stuk, maar Ankie was niet bij de les en verloor het stuk weer, waarna Gabor de partij naar zich toe trok. Rob ging al vrij snel in de fout tegen Ankie en dat liet Ankie niet meer lopen. Gabor stond al vrij snel achter tegen de jonge Jagger en zonder compensatie maakte Jagger het mooi af. Hoewel Ankie een pion verloor in de opening tegen Jagger, waren er voldoende tegenkansen en Ankie haalde het punt binnen.

Na deze 1e Rapid ronde is de stand als volgt:

Herman en Joop                                           3 punten

Gerard, Yashech, Gabor en Ankie           2 punten

Ronald, Hany en Rob                                  1 punt

De volgende ronde is op 14 november 2022

Keizer competitie 2022 – 2023

De 1e ronde zit er op

Op 12 september werd de 1e ronde gespeeld. Alle 6 de partijen kwamen tot een beslissing. Marianne verloor in het middenspel een stuk tegen Gerard en ging vervolgens door haar klok. Koos zette in een mooie aanval de koning van Yashech mat en Joop kon pas in een toreneindspel Gabor de baas. Brian zag een plotseling mat over het hoofd en Danny kon zijn eerste punt scoren. Herman wist ondanks een slechte loper de witte stukken van Hannie ver in de verdrukking te zetten en speelde de partij netjes uit. De langste partij kwam op naam van Floris en Ankie. In een lopereindspel wist Floris de winst af te dwingen. De uitslagen staan hieronder.

De 2e ronde van 26 september

De 2e ronde waren er maar 6 spelers met de volgende resultaten:

Na deze uitslagen is de ranglijst als volgt:

Gerard en Danny staan met 2 uit 2, fier op kop.

Eindverslag interne competitie 2021 -2022

Interne Competitie

De interne competitie ging begin oktober van start. Net als de voorgaande jaren met het Keizer-systeem. Helaas moest de competitie door het oplopen van de corona-gevallen eind november worden stopgezet. Gelukkig was in tegenstelling tot vorig seizoen eind januari een herstart mogelijk. De competitie bestond uit twee cycli van elk 6 ronden.

De eerstecyclus werd gewonnen door Eric van der Marel met een score van 6 uit 6. Hij won ook de tweede cyclus met een score van 5,5 uit 6. Hierdoor werd Eric clubkampioen van SV Wassenaar.