Eerste team redt het niet

Het eerste team heeft het op 4 oktober net niet gered tegen het sterke tweede team van Rijswijk. Gezien de ratingverschillen, gemiddeld bijna 300 ELO punten, leek een resultaat vooraf lastig te worden maar gedurende de avond bleek een verrassing er wel degelijk in te zitten.

Het begin was voor de gastheren uit Rijswijk. Dusan veroverde tegen Harry v/d Stap het loperpaar en leek een prima stelling te hebben, een onoplettendheid kostte veel materiaal en al snel was de partij voorbij. Ook invaller Eddy Schuijer redde het niet. Een dubbelpion vanuit de opening resulteerde in pionverlies en zijn tegenstander rondde dat vervolgens keurig af.

Hierna liep het beter. Eric stond de hele partij prettig en wist in een op het oog vrij gesloten eindspel knap binnen te komen via de h-lijn. Een knappe overwinning! Hetzelfde mag gezegd worden over Michaël, die zijn tegenstander in gelijke stelling een vergiftigde pion zag nemen. Dat kostte een stuk en na lang geschuif ook de partij.

Tegenvallers waren de nederlagen voor Jasper, die tegen de sterke Bas Kommer zichzelf tekort deed door in prima stelling een kwaliteit weg te blunderen, en voor Rogier die al snel een pion voorkwam maar daardoor wel de rest van de partij moest verdedigen. Uiteindelijk won zijn tegenstander materiaal, al is de vraag of dat wel helemaal nodig was.

Willem bracht de spanning terug door zichzelf na een zeer mooi opgebouwde partij te belonen met een punt waardoor de stand 4-3 voor Rijswijk was met alleen nog bord 1 te gaan. Daar leek Timo met wit een tijd lang op weg naar een overwinning vanwege twee vrijpionnen op e5 en d5, tegen slechts één vijandige vrijpion op d4. Helaas zorgde de aanwezige zware stukken voor zoveel complicaties dat de winst niet werd gevonden, als deze er al was. De partij eindige in eeuwig schaak waardoor Rijswijk de match nipt met 4,5 - 3,5 won. Zeker geen slecht resultaat tegen één van de titelkandidaten in onze klasse, het vertoonde spel is in elk geval hoopvol.

De volgende wedstrijd van het eerste team is een thuiswedstrijd op maandag 31 oktober tegen RSC-Belgisch Park 2.

Timo