Winnaars in zonnetje gezet op ALV

Op de druk bezochte ledenvergadering van de schaakclub SV Wassenaar werden drie leden (Joop Beijersbergen, Bernard Samuels de Wilde en Carel Gijsen) in het zonnetje gezet. Alle drie zijn 50 jaar lid van de KNSB en aan alle drie werd door voormalig KNSB-voorzitter (en Wassenaarder) Ed Schuijer een gouden KNSB-speld uitgereikt.

Joop Beijersbergen werd in zijn Adelbert schooltijd in 1965 lid van de SV Wassenaar. Ondanks zijn verhuizing naar Voorschoten bleef hij zijn eerste schaakclub trouw. In 50 jaar werd hij 4 keer clubkampioen en speelde hij 312 externe wedstrijden tegen andere clubs. Hij scoorde 63%. Hij volgt Eric van der Marel (1987 - 2016) op als voorzitter.

Bernard Samuels de Wilde werd lid in 1966, runde jarenlang de bar en hielp regelmatig bij het organiseren van jeugdschaaktoernooien.

Carel Gijsen werd in 2013 lid van de SV Wassenaar, maar was daarvoor lid van Schiebroek (vanaf 1966), Rijswijk (waar hij erelid is), HSV en Schaakhuis. Samen met ex-voorzitter Van der Marel organiseerde hij 40 jaar het HSB-jeugdschaak.

V.l.n.r:  Joop, Carel, en Bernard,

Vlnr: Joop, Carel en Bernard met hun KNSB speldjes;

Vijftien leden ontvingen een beker, medaille of cadeaubon voor de interne of externe competitie:

Timo Bottema (de nieuwe clubkampioen. Hij deed dat eerder in 2012 en 2014 en zoekt blijkbaar de even jaren uit) , Joop Beijersbergen, Carel Gijsen, Miki Bayrak (topscorer extern met 5,5 uit 6), Rogier Sluimers, Aart Brederode, Bernard Samuels de Wilde, IJsbrand Bokma de Boer en Timme Maatman ( beiden 9 jaar!), Rob Bergen, Alex van der Ham, Dusan Cvetkovic (12 jaar), Ed Schuijer, Eric van der Marel en Tomas Feher. Op de foto ontbreekt Pierre Coste.