Timo Bottema wint tweekamp

Het is Timo toch gelukt om de tweekamp tegen Eric te winnen. Nadat hij de eerste partij met enig geluk wist te winnen was een remise genoeg in de tweede partij. Eric ging er met de witte stukken eens flink voor zitten en na een vroeg pion offer van Timo leek de partij in het voordeel van wit te eindigen en zou een derde partij nodig zijn voor de beslissing.

Maar Timo wist zich in het eindspel taai staande te houden en hoewel het leek of de witte vrijpion op b-lijn onhoudbaar zou zijn wist zwart met een paar mooie paard zetten de witte stelling zodanig onder druk te houden dat Eric er nooit echt aan toe kwam om die b-pion ook daadwerkelijk door te schuiven.

In de stelling die in het vorige artikel geplaatst is had Timo juist een witte pion op h3 veroverd waarna Eric Tc5 speelde met als dreiging Th5.

De partij ging verder met:

43) .... e5 ! 44) Tc6 Kg5 45) Tc7 Kf6 46) Tc6 Kg5 47) Tc7 Kf6 48) Tc6. ... en remise door zet herhaling waarmee Timo natuurlijk tevreden was!

Eric was waarschijnlijk minder blij maar hij had misschien zelfs nog kunnen verliezen als Timo in plaats van 45) ... Kf6 het paard had gespeeld: 45) ... Pf4 ! en de h-pion wordt wel erg gevaarlijk!

Analyse diagram:

Kortom een spannende match met Timo als waardig opvolger van Joop Beijersbergen !

GEFELICITEERD TIMO, namens de hele club