Timo in de prijzen

In de maanden mei en juni speelde ons clublid Timo Bottema mee in het Open Kampioenschap van Schaakcombinatie HTV uit Den Haag op zeven achtereenvolgende donderdagen.

Timo begon het toernooi met een regelmatige overwinning op Max van Herpen (1614, DD) en een moeizame zege op Jan Willem le Grand (1819, DD) gevolgd door een bye (1/2). In de vierde ronde werd een snelle remise door zettenherhaling gespeeld tegen William van Zanten (2010, SHTV). Er volgde nog een tweede bye (1/2) in ronde 5.

Na een fraaie technische overwinning in ronde 6 op Justin Jacobse (1911, De IJssel) volgde ook nog winst op Gerard Milort (1981, RSC Belgisch Park). De laatste partij had ook de andere kant op kunnen vallen en werd uiteindelijk pas in het pionneneindspel beslist.

Het leverde al met al een score van 5,5 uit 7, een TPR van 2233 en een gedeelde tweede plaats op achter de ongenaakbare Bardia Galehdari (7 uit 7).

Alles over het toernooi, incl. de eindstand, is te vinden via: http://www.schaakcombinatiehtv.nl/nl/content/open-kampioenschap