Eerste team (deel 2)

vervolg verslag....

Na anderhalf uur spelen hield Gerard het voor gezien. Het stuk achter was teveel en helaas voor hem duurde de avond nog lang want de rest van het team was nog volop in strijd gewikkeld. Toch begonnen de eerste haarscheurtjes zich al te vertonen hier en daar. De koningsaanval van Dusan was gestrand en hij bleef met een pion achter in een lastig eindspel dat zijn tegenstander bekwaam uitspeelde. Toch prima gedaan van Dusan aan het vijfde bord. Joop was stilletjes in al het gelaveer een kwaliteit achter gekomen en zijn mooie loperpaar was daar toch niet tegen opgewassen. 3-0 en de vooruitzichten waren niet fraai. Maar toen was daar Rogier! Hij hield het hoofd koel en zijn tegenstander in de houtgreep. Die gebruikte uiteindelijk zoveel tijd dat het spreekwoordelijke vlaggetje viel. Sterke partij van Rogier en de stand iets dragelijker!
Timo en Michael zagen hun (toch schijnbare) voordeel langzaam afbrokkelen en moesten na drie uur strijden toch hun tegenstanders feliciteren. Helaas leek de stand wel erg ondragelijk te worden. Willem en Jasper konden daar nog wat aan doen. Jasper stond lang nogal passief maar wel met een stelling met complicaties en zijn tegenstander kon uiteindelijk niet de juiste voortzetting vinden... teveel hinken op twee gedachten! Na een foutje met de a-pion wist Jasper zich ineens te bevrijden en kwam zelfs iets beter te staan aan het begin van een eindspel zonder Dames. En toen....gaf de tegenstander plotseling een vol stuk weg, en vrijwel meteen daarna, nog in shock van het eerste drama, nog eentje. Met twee paarden achter was de strijd snel gestreden.
Willem wist moedig stand te houden en na verschillende keren remise te hebben aangeboden nam zijn tegenstander dat uiteinelijk aan tegen de klok van middernacht! Het was de hoogste tijd voor een borrel.
Verloren met 5½-2½ maar toch met goede kansen op lijfsbehoud in de eerste klasse. De laatste wedstrijd is op 30 maart tegen Pomar die onderaan in de poule staan.

Jasper