Verlies Eerste Team in het Schaakhuis

De voorlaatse wedstrijd van het eerste team vond plaats in en tegen het Schaakhuis in het Haagse hart. Een geduchte tegenstander, leider in het tussenklassement en met een beduidend hogere gemiddelde rating.
Onze Eric, ook geducht, besloot om niet mee te gaan aangezien er nogal wat nieuwe leden te verwelkomen waren op de club. Invaller Rogier deed het overigens uitstekend maar daarover later meer.
Ons team trad (on)bevangen aan in de volgorde van Timo, Joop, Michael, Jasper, Dusan, Willem, Rogier en Gerard. Klokslag acht uur werden de sigaretten gedoofd, de koffie geschonken en de klokken aangezet! In het gezellige schaakhuis steeg de spanning met de minuut en werden de stellingen ingewikkelder.
Na een uur leek het redelijk goed te gaan, de meeste borden toonden op het eerste gezicht gelijkwaardige stellingen. Timo en Michael hadden wat positioneel overwicht maar misschien bedroog te schijn?! Joop was in een laveerpartij terecht gekomen en betrok de verdedigende stellingen. Jasper had een bedenkelijke voorzetting bedacht in de Franse verdediging maar zijn tegenstander was ook niet geheel op de hoogte van de juiste voortzettingen. Kortom, verder op gevoel! Dusan trad zonder enig ontzag aan tegen zijn op papier veel sterkere tegenstander en wist een aanvalletje te starten op de koningsvleugel. Rogier kreeg te maken met een lang nadenkende Schaakhuis speler die al vroeg op pad ging met zijn Dame en die pontificaal midden op het bord plaatste. Rogier liet zich niet van de wijs brengen, nam zijn tijd, en wist een degelijke stelling op te bouwen. En tenslotte was daar Gerard.... helaas voor hem liet hij een stuk insluiten en moest daardoor al vroeg verder met een nare stelling.....

..... wordt vervolgd !