Eerste winst Team 1

Afgelopen maandagavond stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Botwinnik 2 op het programma. Wil het eerste team nog kans hebben om te overleven in de eesrte klasse moest er gewonnen worden. Spannend avondje dus voor Timo, Joop, Eric, Jasper, Gerard, Michaël, Dusan en Willem, en voor gelegenheids aanvoerder, non-playing captain, Carel.

Na een uurtje spelen, veel koffie en een onrustige zaal stonden op bijna alle borden redelijk ingewikkeld lijkende middenspelen waar weing touw aan vast te knopen was. Alleen Willem zorgde voor de nodige klaarheid door een vroeg pionoffer en een snelle ruil van de vijandelijke stukken. Timo moest inmiddels alle zeilen bijzetten in een voor hem aparte opening van de tegenstander wat uiteindelijk veel zweet en klokminuten kostte.

Na twee uur spelen begonnen hier en daar rookwolken op te trekken en bleven er aardige stellingen over voor ons team. Alleen Jasper stond de hele avond bedenkelijk zwak. Het eerste punt kwam van de hand van Willem die zijn jeugdige tegenstander pardoes mat zette. Die kon dat niet echt waarderen en liep boos, teleurgesteld de zaal uit nog roepend naar zijn teamleider dat hij naar huis ging! Hoe wist niemand....?!

Dusan speelde daarna een knappe remise tegen een tegenstander met een veel hogere rating en Joop wist een koningsaanval mooi om te zetten naar een overwinning. Ook Michaël wist het punt binnen te halen door een plotselinge fout van de tegenstander in een remise achtige stelling. Timo had zich inmiddels ook weten te ontworstelen en verschalkte de ontblote koning door een mooie aanval. Gerard speelde ook een gedegen partij, maakte geen fouten en sleepte het punt voor Wassenaar binnen.

Jasper daarentegen wist het goede antwoord niet te vinden op de vele dreigingen die zijn opponent op het bord toverde en moest de partij daarom uiteindelijk opgeven. Eric speelde een goede partij maar werd nogal in zijn concentratie gestoord door het akkefietje van de jonge, boze, Zoetermeerder. Een paar fouten in het eindspel kostte daarna Eric de partij. Sneu voor Eric en een smetje op de avond die verder voortreffelijk is verlopen voor Wassenaar. 5½ - 2½ winst, en goede kans op lijfsbehoud! Nog twee wedstrijden te gaan, tegen de sterkste en de laatste in de poule!