Laatste ronde voor het kampioenschap begint

Om de avond goed te beginnen heeft Eric, onze voorzitter, de vier nieuwe leden verwelkomd met een kort praatje. Hierna begonnen de spelers aan de wedstrijden, nadat natuurlijk eerst een kop koffie werd gehaald.

Jasper won al snel de zwarte pion op f7 met een slimme openingstruc. Maar toen hij deze pion 5 zetten later weer leek in te gaan leveren besloot hij om dan maar een kwaliteit te offeren. Het offer werd beloond en niet veel later zetten Jasper zwart mat. Al had hij deze winst niet nodig om zijn plaats in de kopgroep veilig te stellen.

De vier nieuwe leden hadden het nog moeilijk. Leo kon het offensief van Gabor niet tegenhouden dat al vroeg in de partij begon. Robert joeg de loper voor zijn koning iets te ver op met zijn pionnen. Hierdoor kon Gert een sterke aanval opbouwen en de winst afdwingen. Aart speelde tegen Tomas een moeizame opening en middenspel. Zijn tegenstander Tomas wist hierdoor twee verbonden vrijpionnen te krijgen. En na een lange degelijke verdediging wist Tomas toch door te breken en een dame te halen. Floris wist een heel spannende spelling op te bouwen waarin de lopers de doorslaggevende rol zouden gaan spelen. De lopers van Rogier waren net wat actiever en wisten zet na zet een steeds groter voordeel op te bouwen tot de winst aan Rogier was. Winsten zaten er deze week nog niet in voor de nieuwe leden, maar een slechte generale repetitie voorspeld een goede uitvoering.

Als laatste bleven Willem en Michaël nog over. Eric had al gewonnen van Frans en Joop van Eddy. Na een wat saaie opening, gevolgd door een zeer gelijk middenspel maakte Willem een klein foutje. Hierdoor kon Michaël de partij zet voor zet steeds beter komen te staan. Uiteindelijk wist hij hierdoor een belangrijk punt binnen te halen zodat hij in de kopgroep mee kan.

Volgende week begint het kampioenschap. Zorg dat je erbij bent!