Goed begin van 2016

Al snel na de jaarwisseling, met alle goede voornemens nog vers in het geheugen, moest het eerste team al op 4 januari een wedstrijd spelen in Naaldwijk, tegen het derde team van de Westlandse Schaak Combinatie. Onze spelers kwamen ditmaal uit alle hoeken van de randstad om nu eindelijk eens wat punten te scoren. Het degradatiespook kwam namelijk al om de hoek kijken....

Het werd een spannende avond waarbij de kansen op verschillende momenten leken te keren in het voordeel van de thuisploeg of in ons voordeel. Helaas ging de partij van invaller Carel al snel de verkeerde kant op en binnnen afzienbare tijd stond de 1 op het scorebordje van de Westlanders. Rogier Sluimers onze ander invaller daarentegen speelde een puike partij en drukte zijn opponent langzaam in een hoekje waar hij niet wilde zijn: het verdomhoekje: 1-1 de stand. Michael belandde na een moeilijke opening toch in een remise-achtig eindspel maar maakte in de spanning een verkeerde keus en zag zijn partij door het putje verdwijnen! 2-1 ! Joop speelde een gewaagde partij door een stuk te offeren tegen wat pionnen en een actieve stelling. Toch bleef het lange tijd moeilijk en was hij uiteindelijk wel blij met remise. Ook Willem en Eric wisten hun partijen goed te verdedigen en winst heeft daar waarschijnlijk nooit ingezeten. Timo speelde lange tijd met druk op de stelling van zijn tegenstander maar uiteindelijk liep dat niet geheel goed en werd het ineens een kwestie van goed keeperswerk om niet te verliezen. Misschien zelfs wel met wat hulp van de tegenstander die te snel dacht dat hij gewonnen stond?! Stand 4-3.

Blijft over in dit relaas mijn eigen partij. Na een goede Hollandse opening kwam ik al snel terecht in een positie met allerlei complicaties. Nadat mijn tegenstander zijn Dame vrijwillig op een ongelukkige plek had gepost kreeg ik ineens kansen voor een zoete inval met mijn eigen Dame met een bijna geforceerd mat in 5-6 zetten, maar daarvoor moest ik wel het een en andere offeren, oa een Toren en een Paard. Mijn tegenstander zag de valstrik niet en nam de offers gretig aan en zag te laat dat zijn Koning opgejaagd wild werd door de vijandelijk Koningin... een waar gebeurd verhaal! 4-4 . Een mooie overwinning en goed voor het team dat we het eerste punt binnen hebben en zelfs van de laatste plaats af zijn !