Viering 90 jaar bestaan

Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de in 1925 opgerichte Schaakvereniging Wassenaar werd er afgelopen maandagavond een simultaanséance georganiseerd. Ex-lid Frank Erwich, inmiddels psycholoog van beroep, tevens FIDE-meester, speelde in het Deijlercentrum tegen 24 tegenstanders, waaronder twee ex-leden en zes jeugdspelers. In een vlot tempo liep hij bijna foutloos zijn rondjes. Hoewel Frank nooit clubkampioen was van zijn eerste schaakvereniging (hij speelt inmiddels voor BSG Bussum in de meesterklasse) wist hij de ex-kampioenen Beijersbergen, Bottema en Claushuis te verslaan. Van al zijn partijen won hij er 22, slechts tegen Gerard Meijer en Eric van der Marel werd een remise genoteerd. De score was daarmee 23 uit 24 ofwel een formidabele 96%.

Op maandag 7 december is het de bedoeling dat Frank nog een schaaktraining geeft voor club-, en niet clubleden.