Snelschaaktoernooi succesvol

Op 2 mei was het dan zo ver; het Snelschaaktoernooi, georganiseerd door SV Wassenaar kon weer plaatsvinden.

Naast 7 clubleden waren er een tiental mensen van buiten de vereniging en ook een negental jeugdspelers van Bobby Fischer. Speciaal voor de deze jeugdige spelers begonnen we al om 19.00 uur.

Er werd gespeeld volgens het Amsterdams systeem; telkens groepjes van 4 die dan 3 partijen speelden. Vervolgens werden er nieuwe groepjes gevormd. Na een inleidend woordje van de voorzitter, Joop Beijersbergen, nam Eric van der Marel de verdere organisatie op zich en leidde het toernooi in goede banen.

Gedurende de intensieve avond, waar iedereen maar liefst 15 partijen moest spelen, was er een drankje en chips voor de jeugdspelers en wat later op de avond was er een stukje kaas en worst voor de broodnodige energie. Gelukkig was de moeder van Jagger, Tamara van der Weele, zo aardig om te helpen bij de bar, want onze trouwe barman Rob, zit in de lappenmand met een geopereerde knie.

Zoals verwacht eindigde Rachid Schrik bovenaan, maar een score van 15 punten uit 15 partijen is natuurlijk een geweldig resultaat! Voor zijn overwinning kreeg Rachid een Kampioensbeker koos een doos chocolade uit de beschikbare prijzen. Op de 2e plaats eindigde Arno Luinenburg met 10,5 punten; goed voor een fles wijn. Derde is Eric van der Marel geworden, ook met 10,5 punten. Eric schonk zijn fles wijn aan Rogier Potter van Loon. Met zijn score was Eric ook de beste speler van de Schaakvereniging Wassenaar en hiervoor ontving hij een aparte medaille. De titelhouder van de vereniging, Joop Beijersbergen, ging in het geweld van Rachid en Arno ten onder; 5 nederlagen tegen beiden bleef zijn score steken op 9 punten. Verder was de score van Hans Heshusius opmerkelijk; 9,5 punt was goed voor de 5e plaats. Goed gedaan, Hans!

Voor de beste jeugdspelers waren er ook 3 medailles; Pepper Ren won de 1e prijs met een score van 8 uit 15, haar broertje George werd 2e met 7 punten en nummer 3 is Alexandre Chahoud geworden met 6,5 punt. Tot slot lieten de studenten Marcus en Weizenbach, zich ook niet zomaar opzijzetten; beide behaalden een mooie score van 8 punten. Hopelijk zien we ze nog eens op maandagavond langskomen op de clubavond!

Al met al, een leuk en gezellig, toernooi, waar wij als vereniging weer op kunnen terugkijken.

Voor de uitslagen zie onderstaand overzicht:

Snelschaken SV Wassenaar, maandag 2 mei 2022

1. Rachid Schrik 15 (uit 15) kampioen
  2. Arno Luinenburg 10,5
  3. Eric van der Marel 10,5 kampioen SV Wassenaar
  4. Rogier Potter van Loon 10
  5. Hans Heshusius 9,5
  6. Jasper Zijlstra 9
  7. Joop Beijersbergen 9
  8. Pepper Ren 8 eerste van de jeugd
  9. Groucho Marcus 8
  10. Ronald van Vleuten 8