Ongelukkige start 2e team

Op de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op 30 september heeft het Tweede team flink op de broek gehad. Er werd verloren met 6-0! Daarbij mag echter worden gezegd dat het resultaat toch wel enigszins geflatteerd was. We hebben met onze grote nederlaag Scheve Toren 3 aan een mooi doelsaldo geholpen, en dat is toch ook wat waard want het zijn vriendelijke mensen.

José zag helaas een winnende combi over het hoofd na een moedig loperoffer op a7 bij 2 pionnen achterstand. Floris miste onder grote druk van Dame, loper en paard op f7 van een zeer agressieve 1740-Elo-er de enige weg naar buiten in een vervelende variant van het Italiaans. Danny stond aanvankelijk met een pion in een meer kansrijke positie, maar hield bij het scheiden van de markt uiteindelijk een pionnetje te weinig over om doorlopen van de zwarte b-pion tegen te houden. Pierre maakt in een gelijke stand een foutje, verloor daarbij een stuk en kon toen direct inpakken. Daan werd op routine door een oude rot zachtjes van het bord gedrukt en Rob moest al in een vroeg stadium zijn Dame geven om erger te voorkomen. Door de zaak zo goed als mogelijk vast te zetten hoopte hij nog op remise of op een foutje van de tegenstander, maar uiteindelijk werd zijn stelling langzaam maar zeker opgerold. Nog een wonder dat zijn tegenstander niet alsnog remise aanbood, zoals vorig voorjaar toen deze een Toren achter stond. Kan allemaal gebeuren, of zoals de Italianen dat zo mooi in gelatenheid kunnen zeggen: Succede!

Maar vergeet niet, we misten Ankie en Frans (om nog maar niet te spreken van Gabor en Eddy), en dat scheelt in de breedte een slok op een borrel.

Ieder voor zich heeft zijn uiterste best gedaan maar het resultaat laat dat helaas niet zien. Volgende keer is Ankie er weer bij als we tegen DSC9 (op papier het zwakste team in onze groep) uit in Delft moeten aantreden (maandag 14 oktober, nadere berichten volgen nog). En daarna is hopelijk Frans weer voldoende bijgekomen van zijn medische ingreep van gisteren dat hij in de thuismatch op maandag 18 november tegen Schaakmat Westland 5 (vorig jaar gedegradeerd uit de 3de klasse) onze kleuren mee kan helpen verdedigen. Er gloort dus nog hoop op betere tijden.

Floris Vogelaar
Teamleider team 2

P.S. Spelers die minder dan 6 ratingpartijen hebben gespeeld, hebben nog geen rating. Zodra dit het geval is, wordt er een rating gegeven op basis van de gespeelde partijen. Elke 3 maanden geeft de KNSB een nieuwe ratinglijst uit, welke dan ook op de site wordt geplaatst.