Clubkampioen Joop Beijersbergen verslaat bijna iedereen in schaaksimultaan

Op maandag 2 september opende SV Wassenaar het schaakseizoen met de traditionele simultaan door de clubkampioen. Het was Joop Beijersbergen, voorzitter van de schaakclub, gelukt het kampioenschap te veroveren. Hiermee nam hij het stokje over van Eric van der Marel, de kampioen van vorig jaar. Joop moest het opnemen tegen een aantal enthousiaste schakers die allen van plan waren hun huid duur te verkopen.

Joop draaide zijn rondjes langs de borden en iedereen deed zijn uiterste best om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Na geruime tijd van geconcentreerd spel was er nog aan geen van de borden een beslissing gevallen. Maar daarna werd het moeilijker voor de spelers. Rob Bergen moest als eerste zijn koning omleggen. Ook meer stellingen begonnen scheuren te vertonen. Halverwege de avond moesten vrij snel na elkaar José Serrano, Ankie Erwich en Pierre Coste de handdoek in de ring gooien.

Alleen Gerard Meijer, nog maar net oud-directeur van de Nutsschool en pas weer lid geworden van de schaakclub, wist het Joop knap lastig te maken. Een remise- aanbod van Joop werd aanvankelijk door Gerard afgewezen, maar uiteindelijk kwamen de beide heren toch remise overeen.

Daarna waren er nog enkele partijen over waarvan de spelers hoopten nog remise te kunnen bereiken. Dit bleek echter voor Daan Elffers, Danny Lim en Frans Blaauw een ijdele hoop. Het langst vocht Floris Vogelaar voor wat hij waard was. Een toreneindspel met een pion minder bleek echter toch niet houdbaar en zo eindigde de clubkampioen op 8 en een half punt uit 9 partijen. Een voortreffelijke score van 94%!

Voor de laatste partij is Joop er maar voor gaan zitten.