Eerste Team wint in slotronde

Woensdag 3 april trad het 1e team van Wassenaar aan tegen DD 2.

Deze slotronde was ook voor Wassenaar nog van belang, want er was nog een kans dat we zouden degraderen.

Dit gevaar werd echter succesvol afgewimpeld door een 4,5 v 3,5 overwinning op DD 2.

Van de acht partijen werden er maar liefst vijf remise. Hierbij waren er zeker geen salonremises te noteren. Zo moest Eric van der Marel wel blijven opletten om de remise veilig te stellen. Michaël Claushuis en Willem Groothuis boekten een nette, regelmatige puntendeling.

Bij Jasper Zijlstra ontstond een wonderlijke stelling; Jasper kwam een kwaliteit en ook nog een pion achter, maar de gesloten pionnenstructuur zorgde ervoor dat zijn tegenstander geen doorbraak kon forceren; remise!

Alex speelde tegen een op papier veel sterkere tegenstander (250 ratingpunten verschil). Hij verloor al vrij vroeg in de opening een pion, maar gaf zijn tegenstander daar een zwakke dubbelpion voor in de plaats. Alex verdedigde zich vervolgens goed en wist uiteindelijk zijn toren op de achterste rij te krijgen. Hierna moest wit in eeuwigschaak berusten. Een mooi resultaat van Alex.

Joop Beijersbergen zorgde voor de 1e overwinning. Na de ruil van twee paarden tegen twee lopers, zette Joop zijn tegenstander flink onder druk. Deze verdedigde zich lange tijd goed, maar gaf uiteindelijk toch een stuk weg. Timo boekte op regelmatige wijze een overwinning en zo stond het tegen het eind van de avond 4,5 v 2,5 voor Wassenaar. Ronald van Vleuten probeerde nog lang ijzer met handen te breken, maar ging in tijdnood onderuit.

Eindresultaat dus 4,5 v 3,5.

Hiermee is Wassenaar-1 uiteindelijk 6e geworden met 5 matchpunten uit 7 wedstrijden.

De beste score is die van Joop met 4,5 uit 6. Timo haalde 4 uit 6 en Michaël, Willem en Eric scoorden 50%.

Al en met al geen topseizoen, maar tevredenheid mag er zijn.

Joop Beijersbergen

Uitslag slotronde