Verlies voor het Tweede

Op 5 november speelde het Tweede Team thuis tegen DSC 8.

Ankie speelde een weinig enerverende partij op het eerste bord. Nadat alle stukken waren afgeruild ontstond er een pionneneindspel welke zondermeer in remise had moeten eindigen. Even leek dacht Ankie echter een kansje te zien, maar zag daarbij over het hoofd dat en passant slaan nog mogelijk was. Hiermee was de partij helaas vergeven.
Bob speelde op bord 2 een regelmatige partij, en wist als eerste de partij in zijn gunste af te wikkelen. Zo anders ging het op bord 3, waar Gabor in de knel kwam te zitten en de winst aan de tegenpartij moest geven.
Een interessante partij van Floris die met wit op bord 4 een afgeslagen damengambiet speelde. Zwart nam risco door lang te rokeren waarnaar Floris zijn loper en dame richting de damensvleugel stuurde. Een aanval op de koningsvleugel van Zwart maakte het nog spannend, maar nadat de g-pion op g3 geneutraliseerd was, kwam de winst langzaam in zicht. Met een paard meer moest Floris zijn vrijpionnen naar de overkant zien te krijgen. Even dreigde pat, maar dit werd door beide spelers gezien. Na 68 zetten ging Zwart mat. Chapeau!
Pierre speelde een prima partij op bord 5, totdat hij zijn toren en dame op een lijn met de vijandige loper kreeg. Nadat hij vervolgens ook nog een toren moest ruilen voor een vrijpion was er geen redden meer aan. Verlies op vord 5.
Danny speelde aggressief op bord 6. Het ontbrak alleen aan stukkencoordinatie waarbij zijn dame op de a-lijn geisoleerd raakte. Ondanks verwoede pogingen lukte het ook niet om de pion op e6 te doen promoveren. Ook verlies op bord 6.

Alex van der Ham
Teamleider Team 2