Remise voor Tweede team

Op een koude vrijdagavond (16-11) voegde het tweede team zich naar de zolder van de Ontmoetingskerk in Pijnacker om te spelen tegen Scheve Toren 3.
Bob trof op het eerste bord een veel sterkere tegenstander. Samen vlogen ze door de opening waarbij Bob in het middenspel verlegen kwam te zitten om zetten. Hij werd steeds verder in het nauw gedreven tot eerst een kwaliteit, toen een pion en toen een heel stuk van het bord verdwenen. Verlies op bord 1.
Hoe anders ging het op bord 2 waar bijna een uur gespendeerd werd aan de eerste 10 zetten. Ankie verloor eerst een pion en toen een paard in een dubbele penning. Hoewel de overmacht zichtbaar te groot was duurde het nog tot in de late uurtjes voor de partij in het voordeel van de tegenpartij beslecht werd.
Floris was met zijn tegenstander op bord 3 in een openingsstrijd verwikkeld in het afgeslagen damensgambiet. Zwart weigerde stellig pionnen te ruilen, waarnaar Floris het zelf maar deed. Een damenruil werd op een onfortuinlijk moment aangeboden waardoor wit met een iets betere pionnenstructuur het middenspel in ging. De tijd die zijn tegenstander gebruikte om zijn koning naar de damensvleugel te marcheren kon Floris goed gebruiken om zijn stukken te ontwikkelen. Helaas voor hem speelde zijn tegenstander behendig, waardoor uiteindelijk met remise akkoord moest worden gegaan.
Gabor en zijn tegenstander gingen lange tijd gelijk op op bord 4. Hij verloor even een kwaliteit, die hij later weer terug won. Zijn tegenstander moest een stuk voor twee vrijpionnen gegeven waarnaar Gabor met goede techniek en gemanoeuvreer van de zwarte loper een vrijpion naar de overkant wist te marcheren.
Rob wist zich in de Italiaanse opening goed staande te houden maar zag te laat dat zijn loper gevangen zat. Gelukkig wist hij het verloren stuk even later weer terug te winnen en hoewel Rob vervolgens een toren weggaf bood zijn tegenstander remise aan, hetwelk zonder aarzelen werd geaccepteerd.
Danny won in de opening een pion die hij ook niet meer van plan was weg te gegeven. Nadat alle stukken, met uitzondering van een zwarte toren, van het bord waren was het een koude klus om de drie vrijpionnen naar de overkant te wandelen. Complimenten voor het aanvallende spel!

Alex van der Ham
Teamleider Team 2