Tweede Team verlies eerste wedstrijd

Dinsdagavond 9 november speelde het tweede team haar eerste ronde in de HSB competitie. Een Française, Zwitser en Indonesiër reden met een Hongaar achter het stuur naar Rijswijk om daar te spelen tegen Rijswijk 4. Eddy en Ankie voegde zich vervolgens, op eigen houtje gekomen, bij het geheel.

Bij Ankie op bord 1 ging het tot ongeveer de 30ste zet gelijk op. Haar tegenstander kwam echter een pion achter te staan en na veel afruil ontstond er een gewonnen eindspel. Op de 51e zet gaf haar tegenstander in een hopeloze stelling op. Winst op bord 1.

Ook Eddy’s partij op bord 2 duurde tot aan de 60e zet en ook hier ging het lange tijd gelijk op. Het eindspel was een zeldzame vijf pionnen en paard voor beide spelers. De uitgangspositie van de witte pionnen bleek echter net iets gunstiger. Verlies op bord 2.

Na een pauze van ruim 3 jaar speelde Danny Lim op het derde bord. De pauze speelde hem helaas parten (of misschien was hij ergens door afgeleid?). De opening ging namelijk prima, maar een paar beginnersfouten kostte hem uiteindelijk toch de partij.

Gabor kwam op bord 4 een kwaliteit voor te staan, maar de positie was dusdanig dat zijn toren voor een loper geen winst kon afdwingen. Daarom, na een marathonloop van de stukken, maar genoegen met een remise.

Helaas wisten Pierre en France het tij niet meer te keren. Pierre verloor al vrij snel een paard en ook France had geen geluk.

Gelukkig is dit pas de eerste ronde van het seizoen, dus alles is nog mogelijk!

Alex van der Ham
Teamleider Team 2