Wassenaar 1 pakt eerste matchpunt

Het eerste team mocht afgelopen woensdag 3 oktober de competitie beginnen tegen het eerste team van Haeghe Ooievaar. Na bijna vier uur strijd stond er een 4-4 gelijkspel op het scorebord.

De start was voor Haeghe Ooievaar. Op bord 8 debuteerde Ankie Erwich verdienstelijk. Tegen een tegenstander met een flink hogere rating wist ze lang goed in de partij te blijven. Uiteindelijk ging er toch een stuk verloren en was de partij voorbij. Ook aan bord 1 wisten we niet te scoren: Eric trof in Stefan Bekker verrassend een Fide Meester als tegenstander en moest toegeven dat hij simpelweg sterker was.

Gelukkig waren er ook een paar winstpartijen. Joop kwam zeker niet goed uit de opening en toen zijn tegenstander een kwaliteit offerde voor een fantastisch loperpaar leek het de verkeerde kant op te gaan. Uiteindelijk wist Joop het toch allemaal te keepen en kon uiteindelijk het initiatief zelfs overnemen en de partij winnen.

Timo won aan bord 2 alweer zijn 11e externe partij op rij. Op bord 2 hoopte hij vaste tegenstander Henk van Huizen te ontwijken, maar dat mislukte. Lang keek Timo tegen een klein minnetje met zwart aan, maar in het late middenspel bleek er toch een zwakte in de witte stelling te zijn en daar werd uitstekend van geprofiteerd.

Dat Alex zijn partij vervolgens niet won was onnodig. Hij won knap een stuk vroeg in de partij en leek heel hard op weg naar zijn eerste bordpunt in Wassenaar 1. Het stuk meer bleef echter lang aan de zijkant staan waardoor de tegenstander nog lang in een resultaat mocht geloven. Uiteindelijk verloor Alex zijn dame, waarna de partij ook snel voorbij was.

Willem won zijn partij wel. In de opening won hij al een pion, daar kwam er al snel nog één bij en uiteindelijk stond hij zoveel pionnen voor dat het een kwestie was van afruilen en het punt binnenhalen. Een mooi gespeelde partij! De partij van Michaël was lang lastig te taxeren. Zijn tegenstander had een sterk pionnenfront op de damevleugel maar dat leek nog niet erg mobiel. Michaël kon daar een sterk centrum tegenover zetten. Uiteindelijk bleken de witte pionnen op de damevleugel toch door te kunnen lopen en moest Michaël zich gewonnen geven.

Ronald was toen, zoals bijna gebruikelijk, nog als laatste bezig en bevond zich in goede stelling in heftige tijdnood. Toen Ronald nog een pion won, was de stelling waarschijnlijk wel gewonnen, maar de opgave van zijn opponent was wellicht toch wat vroeg.

Al met al een mooie start van het seizoen, waarin we teams gaan treffen die door de nieuwe opzet van de KNSB competitie een aantal sterkere spelers kunnen opstellen. De volgende wedstrijd is op 29 oktober thuis tegen Raadsheer Corbulo 1.