Prachtige overwinning eerste team

Het eerste team heeft op Valentijnsdag geweldig uitgehaald in de wedstrijd tegen Haeghe Ooievaar 1.

De match begon nog rustig. Jasper bood al snel remise aan, wat vrij rap werd aangenomen omdat er niet zo heel veel muziek meer in de stelling zat. Vermoedelijk waren beide spelers wel tevreden met een gelijkspel.

Daarna volgenden er enkel nog overwinningen. Eric was als eerste klaar. Hij trof een invaller op bord 3 die snel een pion won en die vervolgens zo lang mogelijk wilde verdedigen. Dat leverde een zeer verkrampte stelling op waar Eric op prachtige wijze gebruik van maakte. Ook Willem speelde een fraaie partij. Na een aantal mindere resultaten besloot hij het deze ronde wat slagvaardiger aan te pakken en dat leidde tot een witte pion of g6, een loper op f7 en een open h-lijn die naar de zwarte koning op h8 keek. Dat was zo gevaarlijk dat de overwinning slechts een kwestie van tijd was.

Dusan speelde op bord 8 een gelijk opgaande partij en belandde in een toreneindspel. Dat toreneindspel was onduidelijk, maar het pionneneindspel wat resteerde nadat de torens werden geruild was dat zeker niet en werd netjes door Dusan tot winst gebracht. Joop bracht vervolgens de teamoverwinning binnen door zijn partij op tijd te winnen. Geen grootse overwinning, want overtuigend was het allerminst. Knap was wel dat Joop alles blijkbaar veel sneller zag dan zijn tegenstander, want deze had bijzonder veel tijd nodig.

Timo won op bord 1 ondertussen al weer zijn vijfde partij op rij in deze competitie. Ditmaal was dat een zeer regelmatige overwinning, waarbij de tegenstander er eigenlijk niet aan te pas kwam.

Tot slot waren er ook nog winstpartijen voor Michaƫl, die vroeg een pion won en dat voordeel langzaam maar zeker uit wist te bouwen tot een winnende stelling. En voor Ronald die wat later een pion won en zijn partij in zinderende tijdnood tot een goed einde bracht.

Dat levert al met al een prachtige 1/2 - 7 1/2 overwinning op, waarmee we ons keurig op de tweede plek nestelen op overbrugbare afstand van de koploper. Komende ronde spelen we tegen de nummer 1, Rijswijk 2, wat een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap zal worden.

De uitslagen en de stand:

Timo Bottema

===================