Team 2 wint in ronde vijf !

Winst tegen Rijswijk 5

Het tweede team speelde dinsdagavond uit tegen Rijswijk 5. Lange tijd bleef het spannend en was het op alle borden in evenwicht.

Gabor Ellman, op bord 2, ging aanvallend het middenspel in maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat zijn tegenstander na een stukoffer toegang kreeg tot zijn koning en de partij besliste.

Op bord 1 speelde Bob Kingman een solide partij. Hij kon uiteindelijk ‘mat achter de paaltjes’ afdwingen, wat onze eerste winstpartij van de avond opleverde.

Pierre Coste speelde op bord 4. Nadat er eerder een aantal stukken waren afgeruild wist Pierre de partij naar zijn hand te zetten en de overwinning te pakken.

France Jouanny speelde haar eerste externe partij, op bord 5. Tegen haar eigen verwachting in bleef ze sterk overeind en na een paar fouten van haar tegenstander kon ze terecht haar eerste winstpartij optekenen.

Op bord 3 bleef het lange tijd in balans. Arnoud van Foreest raakte uiteindelijk een pion achter en ging met een paard tegen een loper een lastig eindspel in. De eerder verloren pion deed hem de das om, hij moest opgeven.

Tenslotte speelde Rob Bergen op bord 6. Met een kwaliteitsvoordeel, en zijn tegenstander onder tijdsdruk, kon hij ondanks een aantal eerder gemiste kansen de winst pakken, en daarmee ook de teamwinst veiligstellen.

Bedankt team 2! Arnoud

Hieronder de uitslag en de stand in Klasse 4 van HSB:

De onbekende speler is France Jouanny. Omdat ze nieuw is moet het systeem nog een update krijgen.