Het eerste speelt gelijk tegen Promotie 3 ...

Nipt gelijkspel eerste team

Wassenaar 1 heeft op maandag 15 januari een 4-4 gelijkspel uit het vuur gesleept tegen de bezoekers van Promotie 3. In onze tijdelijke locatie in voormalige Den Deylschool begonnen we matig aan de wedstrijd.

Joop koos er op een verkeerd moment voor om zijn dame eruit te spelen. Hierdoor kon zijn tegenstander dusdanig veel dreigingen creëren dat er geen houden meer aan was. Ook invaller Alex v/d Ham, die keurig partij bood tegen een op papier veel sterkere speler, verloor zijn partij.

Nederlagen waren er ook voor Willem, die opgezadeld werd met een geïsoleerde pion op d5 en zich genoodzaakt zag om zijn koning lang in het midden te laten, en voor Jasper die een voor de passerende toeschouwer moeilijk te doorgronden partij speelde.

Gelukkig wonnen we ook nog een paar partijen. Ronald kreeg een eerst een goede stelling, won vervolgens een pion en daarna nog één. Vervolgens werd het eindspel met toren, paard en wat pionnen tegen toren, loper en net wat minder pionnen keurig uitgespeeld. Eric won in de opening handig een pion maar wist daarna niet te voorkomen dat die pion in het dubbele toreneindspel weer teruggegeven moest worden. Daarna bleef de partij lang binnen de remisemarge, maar uiteindelijk wist Eric toch handig zijn laatst overgebleven pion naar de overkant te loodsen.

Ook Timo won en behield daarmee zijn 100% score (4 uit 4). In het middenspel werd een tactische kans nog gemist maar de stelling bleef altijd in zijn voordeel. Het duurde lang voordat de winst echt binnen was, omdat de stelling vrij gesloten bleef, maar in het eindspel werd materiaal gewonnen en was het snel uit. Geluksvogel van de avond was Michaël, die in eerste instantie minder, daarna slecht en vervolgens totaal verloren stond. In wederzijdse tijdnood verslikte zijn tegenstander zich echter flink en met een stuk meer wist Michaël alsnog de partij naar zich toe te trekken en daarmee ook het 4-4 gelijkspel veilig te stellen!

Hiermee staan we na 4 rondes stevig op de vierde plaats op de ranglijst, één matchpunt achter de nummers één t/m drie. Onze volgende wedstrijd is op woensdag 14 februari uit tegen Haeghe Ooievaar 1.

Timo

Uitslagen en Stand na de vierde ronde: