Timo Bottema voor de 7de keer kampioen !

Snelschaaktoernooi Wassenaar 2017 - 2018

Op 18 december was het weer zover. Het open Snelschaakkampioenschap van Wassenaar vond weer plaats in het vertrouwde Deylerhuis in Wassenaar. Om de gedoodverfde kampioen, Timo Bottema, voldoende weerstand te bieden, waren ook Frans Erwich, Ronald van Vleuten en Sander Hilarius van de partij. Er werd gestart met 14 deelnemers, maar Dusan Cvetkovic moest eerder vertrekken, zodat er 13 spelers het toernooi voltooiden.

Even na achten startte het toernooi en al snel werden er de eerste stukken “zomaar” weggegeven onder druk van de tikkende klok. Na een zestal ronden Zwitsers stonden Timo en Frans Erwich op kop met 5 uit 6. Een viertal spelers volgde met 4 punten. De tweede ronde bestond uit een drietal meerkampen, waarbij Ronald, Daoyi Wang en Floris Vogelaar 3 uit 3 haalden. De tussenstand was nu: Timo en Daoyi 7 punten en Frans Erwich en Joop 6 punten. Deze vier heren zaten bij elkaar in de meerkamp van de slotronde, dus was er nog van alles mogelijk.

Echter, Timo was hier ongenaakbaar; met 2,5 uit 3 kwam hij op een totaal van 9,5 punt uit 12 partijen. Frans Erwich pakte de tweede plaats door 2 punten toe te voegen aan zijn totaal en kwam op 8 punten. De derde plaats was voor Joop, die op 7,5 punt uitkwam. Weliswaar kwamen uit de tweede en de derde groep ook Ronald en Jasper op 7,5 punt, maar hun rating is lager zodat Joop de derde prijs kreeg. Opvallend was nog dat de 2,5 verliespunten van Timo allen op het conto kwamen van Joop. Deze deelde echter paarden en dames uit aan Frans Erwich en Sander Hilarius, zodat de terechte winnaar heeft gewonnen.

Zevenvoudig kampioen Timo Bottema met Frans Erwich

Voor de spelers met een rating tot en met 1600 waren er ook een drietal prijzen. De eerste prijs was voor Daoyi met 7 punten; de tweede voor Alex van der Ham en de derde prijs voor Floris Vogelaar, beide met 5 punten.

Al met al was het een gezellige en ook spannende avond en we kunnen nu vaststellen dat Timo Bottema recordhouder snelschaken is van SV Wassenaar met 7 titels! Martin Voorn staat op 6 titels en Eric van der Marel met Joop Beijersbergen op 5 titels.

Voor de resultaten zie bijgaand overzicht.