Knappe overwinning eerste team

Het eerste team heeft op 27 november verrassend gewonnen van het sterker ingeschaalde DSC 5. De Delftenaren beschikten gemiddeld over 50 punten meer dan de onzen, maar in de score kwam dat niet tot uiting.

Joop opende op het topbord de score. Zijn tegenstander zadelde zichzelf vrijwillig op met een geïsoleerde damepion en Joop zette vervolgens zijn stukken zo neer dat het ruilen van enkele lichte stukken onvermijdelijk was. Dat moest sowieso al wel een iets beter eindspel opleveren, maar zoals het ging won Joop gewoon een kwaliteit waarna de partij direct voorbij was.

Ook Timo speelde een goede partij één bord lager. Met zwart kwam hij goed uit de opening en wist in goede stelling dankzij een tactisch grapje eerst een pion en daarna een kwaliteit te winnen. De rest was daarna niet moeilijk meer.

Er volgden twee remises op bord 4 en 5. Arjan had een prima stelling die nog wel alle kanten uit kon, gezien de tussenstand was een remise een welkom resultaat. Michaël maakte met wit geen fouten en kwam ook remise overeen.

Eric had ondertussen een lastig dubbel toreneindspel bereikt wat erg lastig te verdedigen bleek. Tegenstander Arno Wiersma benutte een meerderheid op de damevleugel uitstekend en mocht het punt terecht bijschrijven. De remise van Willem kwam vervolgens wat onverwachts. In de opening was Willem al een pion kwijtgeraakt, of had deze geofferd, en later volgde nog een tweede pion. Willems tegenstander was inmiddels wel in heftige tijdnood gekomen en had onvoldoende tijd om dit tot winst te voeren.

Het was Ronald die vervolgens de matchpunten binnen bracht door een stelling met een pion meer precies binnen de tijd tot winst te brengen. Dat was nog wel even spannend maar uiteindelijk viel er absoluut niets op af te dingen. Jasper wist tot slot zijn tegenstander op remise te houden nadat beide spelers in tijdnood verschillende kansen op meer lieten liggen.

Al met al een keurige 5-3 overwinning waarmee we nog altijd meedoen in de top van het klassement. De volgende wedstrijd is thuis tegen Promotie 3 op maandag 15 januari 2018.

Timo Bottema