Bekerteam ligt eruit

Het bekerteam in de eerste ronde helaas direct uitgeschakeld door het op papier gelijkwaardige team van DD. Hoewel de tegenstanders in de promotieklasse uitkomen waren de gemiddelde ratings van beide teams vrijwel gelijk en beloofde het van te voren een spannende strijd te worden.

Dusan debuteerde in het bekerviertal en trof op bord vier de ratingsterkste Hagenaar. Van het ratingverschil was echter niks te merken en Dusan speelde een sterke partij waarin hij voortdurend het initiatief vast kon houden met een keurige remise als resultaat.

Eric verging het een bord hoger iets minder. Uiteindelijk bleek in de slotstelling zijn koning te kwetsbaar op de koningsvleugel terwijl zijn dame buitenspel stond op de damevleugel. Dat leverde dus een nul op.

Dan moest het op de topborden maar gebeuren, maar ook daar zat het er niet in. Joop leek optisch wat beter te staan, maar de stelling bood weinig aanknopingspunten om verder te spelen. Een winstpoging had wellicht juist tot een nederlaag geleid. En ook Timo moest berusten in een gelijkspel. Hij had de hele partij een iets mindere stelling en mocht nergens op meer hopen dan een gelijkspel. De slotstelling met beiden één toren drie pionnen op de koningsvleugel gaf ook geen reden tot een laatste winstpoging.

Drie remises en één nederlaag betekent dat ons bekeravontuur dit jaar beperkt blijft tot één ronde, volgend jaar weer een kans.

Timo Bottema

PS: Misschien wel aardig om te lezen ( klik deze link: http://dd1852.nl/news.php?i=2399 ) hoe onze tegenstander dacht over deze bekerwedstrijd, compleet met partijanalyse van de DD speler van Iersel die dus tegen Eric speelde en won. Ook een vriendelijk woordje t.a.v. onze zaal en materiaal ! (Jasper)