Nipte nederlaag voor team 1

Met één invaller (Jasper Zijlstra verbleef op Corsica) werd de uitwedstrijd tegen promovendus HSV 1 op het nippertje verloren. Invaller Eddy Schuijer werd naar achteren gedrukt en verloor. Willem Groothuis moest ook erg verdedigen en kon het niet redden. En Voorschotenaar Ronald van Vleuten, die de plek van de van de aardbodem verdwenen Tomás Fehér overnam, raakte een pionnetje op b3 kwijt, hetgeen hem uiteindelijk de kop kostte. Eric van der Marel kreeg oud-Bobby Fischer-jeugdlid Lex van der Lubbe tegenover zich en kon de pion voorsprong niet handhaven. Dusan Cvetkovic won zijn pion achterstand makkelijk terug, maar daarmee was ook de muziek verdwenen. En clubkampioen Joop Beijersbergen aan bord één had wel enige compensatie voor een pion, maar kon daar geen voordeel uit halen. Kortom: drie nederlagen en drie remises.

Het goede nieuws kwam van Michaël Claushuis, die buitengewoon vernuftig een stuk won tegen drie pionnen, en daarna één voor één alle pionnen terugwon. En Timo Bottema aan bord twee had een mooi overwicht tegen oude bekende Ton Bodaan (die vroeger voor SHTV speelde) en won overtuigend. Derhalve een nipte 4.5 - 3,5 nederlaag.