Team 2 verliest nipt!

Afgelopen maandag speelde Team 2 thuis tegen DSC11.

Aan de partij van Eddy op bord 1 hoeven weinig woorden gewijd te worden. Beide spelers kwamen met een gelijke positie uit de opening en na het afruilen van de stukken was het niet duidelijk hoe een van beide eerdaags winst ging behalen. Remise op bord 1.

Mijn eigen partij op bord 2 dient wel enige uitweiding. Ik zette veel te agressief op in de Fillidor, en zoals wel vaker gaf ik al vrij vroeg mijn h-pion zonder enige rede weg. Dit viel nog wel te overzien, ware het niet dat ik daarna ook mijn dame in een penning verloor. Daar verlies nu een reëel optie was ging ik voluit en speelde net zo agressief door als ik begonnen was. Uiteindelijk gaf ik een torenoffer, die Zwart weigerde, waarnaar onderstaande positie werd bereikt.


(positie na 21. Txh6?! dxe5? 22. Pf6 ?!)

Zwart had hier nog een winnende positie kunnen behalen door met de dame te slaan, maar in plaats daarvan sloeg hij met de g-pion, waarnaar 23. Tah1 onherroepelijk tot mat leidt. Verrassend winst op bord 2!

Helaas was het geluk niet in het voordeel van Gabor op bord 3. Hij zag in de opening over het hoofd dat zijn dame werd aangevallen en verloor die. Het eerste verlies op bord 3.

Frans Blaauw bereikte een moeilijk eindspel waarin hij niet instaat was om de verbonden vrijpionnen van Zwart tegen te houden. Het tweede verlies op bord 4.

Jeeho op bord 5 had een gelukje. Voor lange tijd ging het gelijk op maar hij bereikte een eindspel waarin hij twee torens voor een dame had. Na een reeks schaakjes van zijn tegenstander werd remise aangeboden en geaccepteerd. Remise op bord 5.

Toen was het aan Floris om als laatste de winst binnen te slepen. Hij kwam met een paard meer in het eindspel, welke theoretisch gewonnen had moeten zijn, maar hij wist de juiste combinatie niet te vinden. Toch maar remise op bord 6.

Eindstand 2 ½ - 3 ½.

Alex van der Ham
Teamleider Team 2