Team 2 wint eerste wedstrijd

Afgelopen maandag speelde Team 2 haar eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen WSC-6. Hoewel het tweede zich vorig seizoen staande had weten te houden in de 3de klasse, spelen we dit seizoen een klasse lager. Zodoende zaten we met 6 spelers aan het bord.

Alex speelde op bord 1 een agressieve variant van het doorschuif-Caro-Kahn. Hij gaf een pion-offer welke hem uiteindelijk een toren opleverde. Nadat zijn tegenstander vervolgens vrijwillig al de overige stukken afgeruild had, was het een koud kunstje om met de laatst overgebleven toren op het bord een vrijpion te bemachtigen. Winst op bord 1.

Op bord 2 ging het voor Gabor lange tijd gelijk op. Hij ging met een paard voor vier pionnen (en tevens 1 uur versus 15 minuten op de klok) het eindspel in. Hier zag hij helaas een vorkje over het hoofd en verloor zijn paard. Verlies op bord 2.

Pierre kwam al vrij vroeg goed uit de opening waarbij zijn tegenstander verlegen zat om velden om zijn stukken te plaatsen. En na een koning-dame vork viel voor hem het doek. Welverdiend winst op bord 3.

De tegenstander van Jens, die zijn eerste uitwedstrijd speelde, had geen zin in het Scandinavisch en liep door met 2. e5. In de gesloten stelling die vervolgens ontstond was het voor beide spelers moeilijk manoeuvreren. Ook hier was het een koning-dame vork die de partij beslechtte, ten nadele van Jens. Verlies op bord 4.

Nieuwkomer Arnoud speelde een mooie eerste partij. Het afruilen van stukken in het middenspel leverde zijn tegenstander meerdere dubbelpionnen op, die hij met zijn paard stuk voor stuk kon oppakken. Met drie pionnen op zak maakte hij de partij schitterend af door zijn overgebleven paard te offeren. Dit ziende gaf zijn tegenstander op. Winst op bord 5.

Ook Rob speelde een goede partij waarbij hij een kwaliteit voor een pion bemachtigde. De stelling maakte het echter moeilijk om hier profijt van te ondervinden. Remise op bord 6.

Eindstand 3 1/2 - 2 1/2

Al met al een mooi resultaat en goed begin van het seizoen!

Alex van der Ham
Teamleider Team 2