Interne competitie afgelopen

Afgelopen maandag zijn de laatste partijen gespeeld van het tweede deel van de interne competitie. Ook zijn een aantal partijen reglementair remise gegeven omdat er geen mogelijkheid meer was om die nog te spelen.

Omdat Joop wist te winnen van Frans Blaauw had hij genoeg punten behaald om de zeskamp naar zijn hand te zetten. Er zal dus een tweekamp moeten komen met Timo Bottema die de eerste ronde van de zeskampen wist te winnen. Door zijn twee verliespartijen is Timo in deze ronde tweede geworden.

In groep 2 heeft Alex van der Ham uitstekend gepresteerd door al zijn gespeelde partijen te winnen. De remise was een reglementaire uitslag tegen Tomas die helaas geen kans zag om veel aanwezig te zijn. In deze groep is Rogier Sluimers tweede geworden.

In de laatste groep die bestond uit 8 spelers was Floris Vogelaar de overwinnaar met maar liefts 6 uit 7, op de voet gevolgd door Gabor Ellmann met maar een halfje minder.

In ket kort kunnen we zeggen dat een aantal spelers prima hebben gepresteerd maar ook dat deze seizoenshelft gemarkeerd werd door veel niet gespeelde partijen die uiteindelijk maar remise zijn gegeven. Een nieuwe competie opzet in het volgende seizoen lijkt noodzakelijk, en misschien ook een korter seizoen met wat meer variatie.

Het bestuur zal zich deze zomermaanden buigen over de mogelijkheden voor het nieuwe schaakjaar dat weer in september van start zal gaan.

De eindstand van het tweede deel van van de competitie is in de tabel hieronder te zien: