Team 1 boekt goed resultaat

Succesvol seizoen team 1

Het eerste team kan terugkijken op een bijzonder geslaagd seizoen. Na een aantal seizoen waarin we tot het laatst de degradatiestreep in de gaten moesten houden, brachten we onszelf dit jaar al veel eerder in veiligheid en was er zo nu en dan zelfs reden om naar boven te kijken.

Drie overwinningen, waaronder een prachtige 5,5 - 2,5 overwinning op het veel sterker geachte DSC 5, twee keurige gelijke spelen en slechts twee zeer nipte 4,5 - 3,5 nederlagen (tegen de nummers 1 en 2) brachten het team op een vierde plaats met 8 matchpunten en 32 bordpunten en dus een mooie plaats in de subtop.

Bijzonder was dat alle vaste spelers hoger scoorden dan op basis van de ELO rating verwacht mocht worden. Absolute sterkhouder was Eric van der Marel die op bord 1 en 2 een geweldige score van 6,5 uit 7 behaalde en daarmee heel knap topscorer van de gehele Eerste Klasse werd.

Ook Jasper, Rogier, Willem en Dusan scoorden een ruime overscore en mogen dus wat extra ratingpunten op de komende ratinglijst verwachten. (Oud-)clubkampioenen Timo, Joop en Michaël scoorden allen een zeer degelijke score.

Daarnaast waren er ook diverse invallers die hun bordpunten bijdroegen.

Individuele scores:

door Timo Bottema