Tweede verliest laatste wedstrijd

In de slotronde van der derde klasse speelde Bobby Fischer/SV Wassenaar 2 in het Westland tegen Lierse 2. Beide teams stonden op 6 matchpunten na 6 wedstrijden.
Carel Gijsen verloor door een slordigheidje een pion, had deze met voordeel terug kunnen winnen, maar verloor later een paard.
Aan bord 2 deed Tomás Fehér goed werk. In een ingewikkelde stelling wist hij toe te slaan.
Jeeho Choe stond ietsje minder, maar overzag aan het begin van het middenspel plotseling kwaliteitsverlies.
Ed Schuijer durfde de juiste zet in de opening (d7-d5) niet te spelen, en had daarna geen kans meer, want hij verloor 2 pionnen.
Alex van der Ham nam geen risico, en zijn tegenstander ook niet, remise derhalve.
Bob Kingman liet (na 2 eerder externe nederlagen) nu goed spel zien, won een pion en strafte de onbesuisde tegenaanval vakkundig af.
Gabor Ellmann kwam slecht uit de opening en moest meerdere stukken prijs geven.
Pierre Coste stond een kleine kwaliteit achter (twee stukken tegen een toren), maar toen hij listig een pionnetje terugwon kon de tegenstander de winst niet meer vinden.

Een eervolle 5 - 3 nederlaag.