Eerste team met opgeheven hoofd ten onder

Het eerste team heeft met minimaal verschil verloren van de hoogstwaarschijnlijke kampioen van onze klasse. De thuiswedstrijd tegen SHTV 2 werd nipt met 3,5 - 4,5 verloren.

Dat we nog zo dichtbij kwamen, was best een grote verrassing na eerst 0-4 achter te hebben gestaan. Relatief snelle nederlagen waren er voor Rogier, die zich verslikte in de opening van zijn tegenstander, en voor Miki die als last minute invaller een hele behoorlijke partij afleverde. Ook Dusan en Jasper verloren, beiden in een partij met op het eerste oog wisselende kansen.

Willem speelde vervolgens gelijk tegen zijn sterke tegenstander, en gaf zo een uitstekend vervolg aan zijn goede seizoen. Daarmee was de nederlaag wel een feit.

De overige drie partijen werden verrassend gewonnen. Timo werd op bord 1 totaal weggespeeld door zijn opponent, maar die verslikte zich in gewonnen stelling dusdanig dat Timo alsnog het punt kon binnenslepen. Ronald moest het heel lang met heel weinig tijd doen, maar deed dat zo goed dat hij z’n tegenstander in het eindspel uiteindelijk mat wist te zetten. Opmerkelijk was dat er op een bepaald moment 4 dames op het bord stonden.

Het slot was voor Eric, die een goede opening en een goed opgezette partij bijna nog weggaf. Hij kwam zelfs een pion achter in het toreneindspel maar dit wist hij wonderwel zelfs nog te winnen.

De volgende wedstrijd is tijdens de centrale slotronde tegen DSC 5 op woensdag 12 april in Zoetermeer.