Weer grote nederlaag Team 2

In korte tijd heeft het tweede team helaas weer verloren met grote cijfers. Ditmaal was het tweede van de Haagse Schaakvereniging (HSV 2) veel te sterk voor onze mannen.

De avond begon al slecht doordat onze eerste bord speler zonder opgave van redenen niet kwam opdagen. Nadat de klokken waren gestart is er nog een half uurtje gewacht en daarna besloten om Robert Bergen alsnog op het eerste bord te zetten. Rob had net een competitiepartij tegen een jeugdspeler afgerond en toonde zich bereid om deze uitdaging aan te gaan, let wel met een half uur achterstand op de klok!

In eerste instantie verliep de wedstrijd zeker niet ongunstig en wist jeugdspeler Timme aan het achtste bord een prima stelling te krijgen. Een mooie aanval op de koningsvleugel leek veelbelovend totdat arme Timme even over het hoofd zag dat zijn eigen Dame in stond. Weg aanval en weg partij. Een sneue afloop.

Frans Blaauw kreeg een gecompliceerde Blaauw-aanse stelling op het bord en wist die prima af te ronden. Uiteindelijk wist Frans zijn tegenstander mat te zetten. Maar dat bleek dan ook het enige punt van de avond te worden want de andere spelers van het team zagen zich langzaam in slechtere stellingen terecht komen waarbij hier en daar een stuk verloren ging en dus ook de partij.

Tenslotte nog een woordje over Rob. Hij speelde een heroische partij tegen een opponent die vele malen hoger op de ratingschaal staat. In het begin verloor Rob al gauw een stuk maar wist die door zeer taai spel toch weer terug te krijgen en zelfs het betere van het spel te krijgen. Een onachtzaamheid in een toren/dame eindspel kostte hem uiteindelijk de kop maar Rob heeft gestreden voor wat ie waard was!

Het rating verschil tussen beide teams is duidelijk te zien in onderstaande tabel. Gelukkig wist het tweede team in het begin van het seizoen wel wat punten te verzamelen en is het geen strijd tegen degradatie. Wel moet er volgend seizoen eens gekeken worden hoe we er voor kunnen zorgen dat alle spelers die zich bereid hebben verklaard om mee te doen er dan ook zijn.

De volgende en laatste wedstrijd is 27 maart tegen Lierse!