Overwinning Team 1

Wassenaar 1 haalt uit in Loosduinen

Het eerste team heeft het toch al goede seizoen een zeer sterk vervolg gegeven door maar liefst met 6-2 te winnen van Haeghe Ooievaar 1. Daardoor staan we nu zelfs tijdelijk bovenaan klasse 1b! Die positie raken we as. donderdag vermoedelijk al wel weer kwijt, maar met 6 matchpunten uit de eerste vijf wedstrijden kunnen we niet anders dan tevreden zijn.

Vijf spelers wonnen hun partij. Timo had op bord 1 een plusje dankzij een gedekte vrijpion waardoor het dame-eindspel gewonnen was. Eric won in de opening een pion en daarna nog één, had wel zijn koning enigszins op de tocht staan maar toen dat opgelost was, was de partij toch echt voorbij. Rogier won dankzij een handigheidje een volle toren waarna het eenvoudig uit was. Jasper speelde een sterke partij waarin hij een eindspel overhield van dame tegen toren plus aard (en beiden nog een paar pionnen), dat bleek een stuk eenvoudiger te spelen voor de partij met de dame. En ook Willem won zijn partij in karakteristieke stijl. Zonder angst liet hij de vijandige dame wat pionnen snoepen op de koningsvleugel, bleef rustig en won de partij in de tegenstoot.

We noteerden twee remises. Die waren voor Michaël Claushuis, die al vroeg de dames geruild zag worden maar wel keurig een vroeg remiseaanbod afsloeg. Uiteindelijk bleek er toch niet meer in te zitten en moest hij genoegen nemen met een halfje. Nieuwkomer Ronald van Vleuten speelde een partij die lang in balans bleef waarbij uiteindelijk de vraag was welke overgebleven loper nou sterker was in het eindspel, uiteindelijk hielden ze elkaar keurig in balans.

De enige nederlaag was voor Dusan, die z’n tegenstander al vroeg een pion zag winnen, nog lang tegenstribbelde maar een nederlaag toch niet kon voorkomen.

Er resten nu nog twee wedstrijden tegen sterke tegenstanders. Te beginnen met ... een thuiswedstrijd op maandag 20 maart tegen # SHTV 2.

door Timo Bottema