Team 2 verliest onverwacht

Het tij gekeerd voor Team 2?

Vorige maandag speelde Team 2 thuis de uitgestelde wedstrijd tegen hekkensluiter DSC10. Tot verbazing van beide zijden was Team 2 helaas niet in staat om de winstreeks waarmee we dit seizoen waren gestart, voort te zetten.

Op bord 8 ging de wedstrijd van Gabor Ellman lange tijd gelijk op. Zijn tegenstander wist op een gegeven moment een pion te winnen waarnaar hij een dame ruil aanbood. Zijn tegenstander sloeg dit aanbod af, maar moest dit vervolgens bekopen met een paard. Een paar zetten later liet zijn tegenstander zijn dame ook nog hangen waarmee de eerste winst naar BF ging.

Miki Bayrak speelde het Weens en wist hierbij zijn tegenstander een dubbele d-pion te geven, en ging met verder gelijke positie het eindspel in. Miki wist vervolgens een paard te winnen, welke hij aan het einde ogenschijnlijk teruggaf, ware het niet dat voor de tegenstander mat lonkte! Na in het eindspel zijn toren voor een paard te hebben moeten ruilen zag zijn tegenstander er geen heil meer in en gaf op.

Bob Kingman speelde een variant van het doorschuif-Frans en pakte onfortuinlijk een vergiftige pion. Met een paard minder moest hij zich zien te redden. Na alles af te hebben geruild bleef Bob met een pion meer maar een loper minder achter. Verlies op bord 1.

Tomas Feher op bord 3 wist slim in de opening een toren te winnen. Even later moest hij deze helaas verruilen voor een loper, maar met een stuk meer had hij geen moeite zich staande te houden in het middenspel. In het eindspel moest hij helaas zijn extra loper weer inleveren, waarmee de positie weer gelijk was. Gelukkig wist hij deze loper een paar zetten later weer vernuftig terug te winnen!

Timme Maatman stond in zijn partij al gauw een stuk achter, wat hij niet meer wist te compenseren en ook Aart Brederode wist jammer genoeg geen winst te behalen. Shawn Kingman wist helaas zich niet staande te houden in de Alapin variant van het Siciliaans. Hiermee was de verdiende remise van Frans Blaauw niet genoeg om de winst nog binnen te slepen voor het tweede team.

Eindstand: 3½ - 4½. Over twee weken speelt Team 2 tegen het op papier sterkere DSC8. Hopelijk kunnen we dan het tij weer keren!

Alex van der Ham