Schoolschaak kampioenschap 2017

Scholen-schaakkampioenschap van Wassenaar voor de 42-ste keer!

Zaterdag 21 januari is weer het basisscholen-schaakkampioenschap van Wassenaar in het Deijlercentrum, aan de Hofcampweg 3. Het leukste jeugdschaaktoernooi van het jaar! Het wordt georganiseerd door de jeugdschaakclub Bobby Fischer en dat al voor de 42-ste keer!

Vorig jaar telde het kampioenschap maar liefst 24 teams. Toen werd de Voorburgse Lusthof school verrassend eerste voor de Nuts school, die zich wel kampioen van Wassenaar mocht noemen. Gaan de Nuts spelers dit jaar weer de titel pakken?

Er wordt gespeeld in teams van 4 kinderen. Er zijn categorieën voor beginners en gevorderden, dus voor iedereen is het leuk. ’s Ochtends beginnen de twee laagste categorieën C en D om 9 uur, daarna vanaf 1 uur ’s middags beginnen Categorie A en B, de sterkste teams. Deze teams kunnen zich hier plaatsen voor het kampioenschap van de Haagse Schaakbond op 4 februari 2017.

Naast de eer om de Wassenaarse bokaal te winnen en de plaatsing voor het HSB kampioenschap zijn er ook veel prijzen te verdienen: bekers en medailles. Het inschrijfgeld bedraagt 20.- euro per team of 5.- euro per persoon. Aanmelden bij voorkeur uiterlijk donderdag 19 januari 2017 per email ericvandermarel@casema.nl

Iedereen is van harte welkom om de kinderen bij dit spannende toernooi aan te moedigen! Helaas kan dat niet met veel letterlijke toeters en bellen want de concentratie mag natuurlijk niet verstoord worden.