Beker succes

Op 12 december begon voor ons viertal de 1e ronde in de strijd om de HSB-Beker. Vrijwel altijd strandt Wassenaar in de 1e ronde en de verwachtingen waren ook nu niet erg hoog gespannen, temeer daar de huidige kampioen, Scheve Toren, onze tegenstander was. Hun ELO-gemiddelde ligt 120 punten hoger, dus we moesten direct “aan de bak”. Met ongekend succes; we wonnen met 3,5 - 0,5!!

Aan het 1e bord kreeg Eric te maken met wat passief tegenspel en dat kun je wel aan Eric overlaten. Vrij snel stond Eric materieel voor en werd zijn tegenstander vakkundig opgerold. Deze bleef, zelfs met een toren achter, nog lang doorspelen, maar tevergeefs.

Ik zelf mocht aan het 2e bord aantreden tegen een tegenstander met een rating van 2081; een verschil met dat van mij van 240 punten! Na een Spaanse opening kreeg ik in het middenspel vat op de witte damevleugel en kon mijn dame binnendringen. Op de andere vleugel zorgde mijn paard voor het nodige hoefgetrappel en mijn tegenstander moest uiteindelijk ook zwichten.

Timo had aan het 3e bord een redelijk rustige avond; door een kwaliteitsoffer werd zijn tegenstander in het nauw gedreven en het resterende loper-eindspel met een pion meer werd door Timo vakkundig afgerond.

Tot slot Michaël. Met een tegenstander die 140 punten hoger op de ELO-lijst staat, gaf Michaël geen krimp. Met gedegen spel hield hij zijn tegenstander in bedwang en de remise was dan ook verdient.

Kortom; een succes voor Wassenaar, en op naar de volgende ronde!

Joop Beijersbergen